Iskolaotthon

Kedves gyerekek!

Remélem kiugráltátok magatokat az ugróiskolában. Tovább folytatjuk az anyák napi meglepetések készítését, hogy ki-ki kedve szerint tudjon válogatni belőlük. Remélem , hogy néhányan megcsináltátok a képeslapot, amit küldtem.
Most a konyhában fogunk tevékenykedni. Egy könnyen és  gyorsan elkészíthető szendvicskrémet szeretnék ajánlani az anyák napi asztalra. Apuka vagy nagyobb testvér segítségét kérjétek hozzá!Nem kell megijedni  nagyon hamar elkészül.Én már több alkalommal is elkészítettem itthon, nem régen is ez került  a vacsoraasztalra.Csináltam róla 3 darab fényképet, amit szeretnék megosztani veletek:     https://photos.app.goo.gl/hbE92fgdxqTs1yGB9


Hozzávalók: -néhány kifli vagy zsemle( félbevágva)
                      - egy kis fej vöröshagyma
                      - 3 db főtt tojás
                      - 20 dkg párizsi( egyben)
                      - egy kis poharas tejföl( 2dl)
                      - 10 dkg trappista sajt
                      - egy evőkanál mustár
                      - ízlés szerint: só, bors, zöld hagyma

1,- A párizsit, főtt tojásokat, sajtot, hagymát apróra kockázzuk. majd ezután egy tálban összekeverjük egymással az összes hozzávalót.( 1.fénykép)
2,- Megkenjük a masszával a kifliket vagy zsemléket, majd
3. -tepsibe tesszük( alá zsírpapírt helyezünk) és előmelegített 175 fokos sütőben körülbelül 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.(2.fénykép)
4.- Terítsetek meg anyának szépen!(3.fénykép)./Természetesen a család minden tagjának  tegyetek ki tányért!/


Jó  étvágyat! Jó készülődést a családnak!( A maradék massza a hűtőben tárolandó és következő nap is felhasználható.A megmaradt szendvicsek pedig mikróban újból felmelegíthetők.)


Szeretettel: Szilvi néni      👪👪

( Ha tetszik az általam küldött linken a szívecske a terített asztalon, akkor az elsősök (Iskolaotthon, báránykás kép) blogján megtaláljátok az elkészítését.




.Boldog · család · konyha · egészséges · étel · otthon · apa ...





                 
               

Megjegyzések