Hittan


i

Kedves gyerekek!

  Folytatjuk a tananyagot(T.k. 99.)Figyeljük meg a képet! Jézus áll a tóparton. Péter közeledik a Mester felé, aki reggelivel várja a tanítványokat. Előző este nem fogtak semmit, de Jézus kérésére újból vízbe dobták a hálót és rengeteg halat zsákmányoltak. Ámultak az apostolok a csodálkozástól.


Péter, ugyanis halász volt.Több esemény is történt a Genezáreti tó partján.Jézus megígérte Péternek, ha követi Őt, akkor -jelképesen- emberhalász lesz. Szépen megkérte ezért Pétert: " Jöjj, kövess engem!"Mi is történt ezután? Tanítvány lett Péter.Mégis, mikor Nagycsütörtök éjjelén elfogták Jézust, Péter megtagadta  a Mestert.Ezért bűnbánat kerítette hatalmába a tanítványt.Jézus azonban feltámadt az Atya és a Szentlélek által, a halálból.Hitvallásunkban is ezt mondjuk ki, mikor imádkozunk.Jézus azonban megbocsájt az emberi gyengeség miatt elkövetett bűnökért. Péter lett: az Első pápa. Erre Jézus hatalmazta fel tanítványát.

Ha gondosan elolvastátok a szöveget, akkor most egyszerű lesz a linken található feladat. (Szókereső) Az  alábbi feladatban a betűket a megfelelő helyükre kell tenni,hogy  értelmes szót kapjatok! Segítenek fentebb azok a szavak, amiket vastagon, zölddel kiemeltem. Próbáljátok meg ezeket  memorizálni, megjegyezni és utána kattintsatok  a linkre! Sőt, a 10 kiemelt szó sorrendje is segít!!😉Hajrá!!

https://wordwall.net/hu/resource/1036063/hittan/j%c3%a9zus-%c3%a9s-p%c3%a9ter


Egy vidám zenés dalt is küldök nektek! Jó mozgást!Jó szórakozást!

 https://www.youtube.com/watch?v=HQ2eVEZfMpU





-A következő feladatról fotót kérek szépen! (Füzetben vagy lapon). Rajzold le, hogy mivel foglalkoznak a halászok?
Határ ideje: május 4. 
oktatasmaronicsgaborne2@gmail.com

                                                       Üdvözlettel: Szilvi néni

Embereket halászni – Kiskunhalasi Baptista Templom


                         

                       


     

                                   



Megjegyzések