Igazgatói levél

Kedves Gyerekek! Tisztelt Szülők!

Ha idáig sikerült eljutniuk Önök nagyon ügyesek!
Mi ezen a felületen próbáljuk meg átadni a gyermekeknek a tudástartalmakat. Az együttműködésre, az együttgondolkodásra, a felelősségre most olyan szükség van, mint máskor talán soha.
Kollégáimmal péntek éjszaka óta azon gondolkozunk, hogy olyan kapcsolattartási felületet hozzunk létre, amely minden fél számára kezelhető. Azért a Blog-ot választottuk, mert nem kell letölteni, nem kell regisztrálni, viszonylag egyszerűen kezelhető felület.
Minden osztály blogjához a nevelők szerkesztőként kapcsolódnak. Üzeneteket írnak, tanulási tartalmakat osztanak meg. Határidőket adnak, melyre teljesíteni kell a feladatot. Néhány feladatnál kérik a megadott email-címre a visszajelzést.
Miben tudnak segíteni a szülők?
- Rendszert, napirendet kell teremteni a gyermekek életében.
- Szükség esetén segíteni kell a gyermekek tanulását. Szigorúan tilos megírni helyettük a házi feladatot! Jelezni kell a pedagógusnak, ha nem sikerül segítséggel sem a megoldás!
- Igyekszünk különböző határidőket adni a feladatok elvégzéséhez, de talán érdemes naptárba bejegyezni, hogy ne maradjon ki semmi!
- Használják ki az együtt töltött napokat! Beszélgessenek nagyon sokat gyermekeikkel! (magyar nyelv és irodalom) Főzzenek, süssenek együtt! (kémia, fizika) Alkalmazzák a receptek hozzávalóit a saját családjukra! (matematika) Legyenek a gyerekeknek saját feladataik! (erkölcstan, etika) Kezdjék meg a kerti munkálatokat közösen! (környezetismeret, természetismeret, biológia, technika) Fussanak, kerékpározzanak, de csak családi körben! (testnevelés) Csak Önökön múlik, hogy a való életre nevelés hogyan tud megvalósulni!
- Kérjük a gyerekeket lehetőség szerint ne vigyék boltba, gyógyszertárba, játszótérre! Ha ez elkerülhetetlen, akkor igyekezzenek betartani a 2m távolságot másokkal szemben!
- Ha nincs lehetőség korlátlan internet igénybevételére, akkor takarékoskodjanak! Ne játszanak online játékokat! Az adatforgalmat a tanulásra használják!

Legyünk egymás segítő partnerei ebben a nehéz időszakban!
Mindenkinek nagyon jó egészséget és kitartást kívánok!

Tóthné Szilvási Andrea intézményvezető

https://www.youtube.com/watch?v=kE-qxA-GAJI

Megjegyzések